Prenumerera
Prenumerera
Av Mariamalmer - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76524685

Moderaterna vill avskaffa de rödgrönas amnestilag för invandrare utan asylskäl

”Sverige har haft en historisk hög invandring sedan 2014”, konstaterar Moderaterna i ett pressmeddelande. ”Den höga invandringen och den dåligt fungerande integrationen har skapat ett stort utanförskap i Sverige. Socialdemokraterna påstår att de har lagt om migrationspolitiken – samtidigt har de infört en ny amnestigrund för vuxna asylsökande.” Moderaterna ambition är att minska invandringen till Sverige och avskaffa amnestigrunden.

I pressmeddelande poängterar partiet att 830 000 människor invandrar till Sverige sedan 2014. Detta i kombination med ”dålig integration” är roten till trångboddhet och en allt oroligare miljö i våra förorter.”Socialdemokraterna införde i juni 2021 en ny amnestigrund som ger rätt till uppehållstillstånd för personer som saknar asylskäl. Det innebär att personer som inte är flyktingar, inte riskerar att utsättas för förföljelse eller våld, får uppehållstillstånd om det finns synnerligen ömmande skäl. Det kan exempelvis handla om att personen har vistats i Sverige under lång tid” förklarar M i detta pressutlåtande på sin hemsida.

Partiet konstaterar att 11 000 människor fått uppehållstillstånd utan asylsklä 2021 på grund av amnestilagen som Moderaterna vill upphäva om de kommer i regeringsställning.