Prenumerera
Prenumerera
@FHM

FHM rekommenderar påfyllnadsdos covidvaccin för bland annat äldre och gravida

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att alla som är 65 år eller äldre uppmanas att ta en påfyllnadsdos covidvaccin. Rekommendationen trycker på om att detta ska börja gälla från och med en 1 september, enligt ett pressmeddelande från den aktuella myndigheten.

FHM rekommendation berör bland annat personer som bor på särskilda boenden för äldre men även för personer som har hemtjänst.– Vi vet vilka grupper som riskerar allvarligast konsekvenser av covid-19, och därför är det mycket viktigt att upprätthålla skyddet mot allvarlig sjukdom och död bland dem. Viruset sprids dessutom ofta mer under hösten och vintern. Vår förhoppning är att så många personer som möjligt i de här grupperna ska följa rekommendationen och vaccinera sig med en påfyllnadsdos i höst. Rekommendationen gäller även om man tidigare har varit sjuk i covid-19, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell via pressmeddelandet.

FHM listar i pressmeddelande upp andra grupper som de anser bör ta vaccinet, däribland gravida och personer med Down Syndrom.