Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Tonårspojkar påkörda utanför gymnasieskola – gängrelaterat

Under måndagen blev två tonårspojkar påkörda av en bil utanför sin gymnasieskola, Burgårdens gymnasium, i centrala Göteborg. Pojkarna fördes till sjukhus i ambulans med lindriga skador, enligt SVT.

De tre misstänkta för brottet är alla mellan 18 och 25 år. Händelsen startade vid ett tiden med ett bråk mellan två grupper vid gymnasieområdet.

Två av de tre misstänka hämtade därefter en bil som de sedan började jaga de två tonårspojkarna med. De körde därefter upp på en cykelväg och körde på pojkarna. Brottet rubriceras som grov misshandel men riktigt vad som ligger bakom brottet är okänt än så länge, meddelar polisens presstalesman i region väst Tomas Fuxeborg, enligt SVT. Gymnasieskolan har på eftermiddagen haft krisledningsmöte och informerat alla lärare och elever om läget och det inträffade, rapporterar SVT.Avspärrningarna runt skolan hävdes senare under eftermiddagen. Enligt Sahlgrenska sjukhuset ska skadeläget var stabilt för den som befinner sig på Östa sjukhuset. Den skadade som befinner sig på Sahlgrenska sjukhuset är lindrigt skadad.

Härom timmen greps de tre misstänkta, enligt polisens hemsida. Den aktuella bilen stoppades av polisen på Hisingen, Balladgatan/Folkvisegatan, och är nu tagen i beslag som en del av brottsutredningen. Polisens presstjänst säger att det hela kan vara gängrelaterat.

Via anonyma källor till Svenska Morgonbladet kan händelsen vara relaterad till gängrelaterad droghandel.