Prenumerera
Prenumerera
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21916968

6 elever fick felaktig diagnos – hamnade på särskola

Minst sex elever i Mjölby kommun ska på felaktiga grunder har fått diagnoser och därmed hamnat hos särskolan i minst 5 år. En psykolog i kommunen ska ha gett felaktiga diagnoser 2016 enligt P4 Östergötland. I våras uppdagades detta.

Särskolan är en skolform som vänder sig till elever med kraftiga funktionsnedsättningar.Kommunen har därpå erbjudit nya utredningar för elever som utretts av denna psykolog och sex elver har visat sig ha fått fel diagnoser.

– Det här känns inte alls bra. Det här bär vi med oss – hur löser vi detta för att kompensera och möjliggöra ett gott framtida liv för dessa barn, säger Christer Lordh, Mjölby kommuns utbildningschef, till radiokanalen till SVT.

Psykologen är anmäld till vårdinspektionen IVO.