Prenumerera
Prenumerera

Sonesson: Skriver att Miljöpartisten Tovatt kanske borde äta ”gräs”

Christian Sonesson har gjort sin känd som Staffanstorps moderata kommunalråd som tog strid för ett slöjförbud och en väldigt restriktiv invandring till Sverige.

Under valrörelsen slut har han nu även markerat extra starkt om vad han tycker om en enskild miljöpartist.Lorentz Tovatt sitter sedan 2021 i riksdagen för Miljöpartiet och gick häromdagen ut på Twitter och skrev att ”Ska du köpa bröd till frukosten? Köp aldrig aldrig aldrig Pågen.” Istället rekommenderar Tovatt Polarbröd.

Detta får Moderaten Sonesson att reagera.

”Den här miljöpartistiske krabaten verkar ogilla Skåne”, konstaterar Sonesson inledningsvis i ett facebookinlägg. ”Varför vet jag inte. Men om han nu ogillar Pågens så kan han ju sluta äta allt som kommer från Skåne”. Sonesson bedömer att det ”i längden” blir svårt för miljöpartisten Tovatt att undvika livsmedel ifrån Skåne. ”Eller han ska kanske hålla sig till gräs?” och kallar miljöpartisten avslutningsvis för ”Fubbick! 🐰”, som betyder idiot på skånska.