Prenumerera
Prenumerera

Krönikör Natalie Jonsson: ”Vi är ett hot mot deras demokratur”

Ifrågasättande. Vad innebär det egentligen? Kan det innebära en fara för allmänheten? Eller är det sunt förnuft?

I över ett och ett halvt år nu har jag vart grovt censurerad på min egna plattform. Av just denna anledning. Att jag ifrågasatte etablissemanget.

Detta borde vara vedertaget. Men i vår värld, är det tabubelagt. För vi lever i en värld, där majoriteten lever i en illusion.

De tror verkligen, att staten vill vårt bästa. De tror verkligen, att journalisterna gör sitt jobb. De tror verkligen, att man kan få trygghet – genom sälja sin frihet.

Men innerst inne…så vet dem, att det är en illusion. Men de är alldeles för få, som vågar lyssna till sin inre röst. För vad skulle det innebära?

Det skulle innebära livsomvälvande effekter. Där man inte längre kan leva tryggt i sin bubbla. Man kan inte längre låtsas som att allt är ok, hur bekvämt det än är.

Och det krävs ett enormt MOD, för att välja denna väg.Igår höll vi en manifestation för vår yttrandefrihet. Något som länge vart hotat, men alldeles för diskret för folket att se. Vi var en liten folkmassa, och poliserna samlades i ett oproportionerligt stort antal där runtomkring. Sedan börjar gripandet.

Detta skedde på ett sätt jag aldrig vart med om förr. Något jag länge känt är påväg, såg jag hända. Och dessa direktiv kom från högre ort, där poliserna ”lydde order.”

Nyligen införde regeringen en ny myndighet – Myndigheten för psykologiskt försvar. Denna öppnar upp för att poliser i framtiden kan knacka på din dörr eller gripa dig pga någonting du skrivit på sociala medier. Ser ni inga varningsflaggor här?

Hur rättfärdigar dem detta? Jo – man målar man upp människor som ifrågasätter staten – som ett HOT MOT DEMOKRATIN. Detta är en psykologisk metod, där man sakta men säkert avhumaniserar människor som inte följer narrativet. Varför då tro? För att vi är ett hot mot demokratin? Nej.

Vi är ett hot mot deras demokratur.

För er som inte ser vad som sker ännu, det är dags att öppna ögonen. Ni vet att det är något som står fel till. Och vi behöver att ni väljer vägen av mod, och lyssnar till den inre rösten, för våra barns framtid. Om inte vi står upp för friheten, vilka ska göra det då?

Skribent Natalie Jonsson