Prenumerera
Prenumerera
Av Johanchristell99 - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106556262

Berusad man hittades livlös på polisens arrest – avled – internutredning öppnas

Berusad man omhändertogs av polisen. Han hittades sedan livlös och avled senare på sjukhuset.

En man i 45 års åldern omhändertogs av polisen genom lag om omhändertagande av berusad person, enligt polisen. Han sattes då på arresten.

Den omhändertagna mannan hittas sedan livlös i sin cell. Arrestens personal genomförde hjärt – och lungräddning på mannen tills dess att ambulansens anlände. Mannen avled senare på sjukhuset i Västerås.En anmälan är upprättad och ärendet ska nu utredas av särskilda åklagarkammaren som vanligtvis leder internutredningar när tjänstefel misstänks hos polisen.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken så att utredningen kan använda dessa uppgifter, förklarar polisens presstjänst till Svenska Morgonbladet. Enligt polisens presstjänst är det inte första gången som mannan i fråga omhändertagits på grund av berusning.

Så sent som i våras dog en kvinna på polisens arrest, enligt SVT. Den förundersökningen lades ner av den särskilda åklagarkammaren.