Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=112988978

Damberg öppnar för budgetsamarbete med Moderaterna efter valet

Nästa regering behöver, för landets stabilitet, se till att få långvarigt stöd för sin budget, menar finansminister Mikael Damberg. Därmed stänger han inte längre dörren för att budgetsamarbete med Moderaterna, skriver Aftonbladet.

Den nuvarande mandatfördelningen i riksdagen har vid tillfällen inneburit att regeringen tvingats regera på oppositionens budget eller kompromissat långt med sin budget för att få med Centerpartiet och således säkra en majoritet i riksdagens kammare.Finansminister Mikael Damberg anser att ”det går inte att regera Sverige utan budgetstöd”, enligt Aftonbladet.

– Socialdemokraterna har den här mandatperioden visat att vi kan förhandla med flera partier, säger han därpå.

Finansministern vill inte närmare gå in på hur han ser på samarbetet med MP, C eller Vänsterpartiet men säger sig istället invänta valresultat innan samarbetsstrategier presenteras mer i detalj.