Prenumerera
Prenumerera
@Svenska Morgonbladet

Manifestation för yttrandefrihet på Hötorget i helgen

Under lördagskvällen samlades frihetsrörelsen vid Hötorget i Stockholm. De genomförde en manifestation för yttrandefrihet efter helgens bok- och mediamässa. Manifestationen samlade ett hundratals människor som lyssnade på de många tal som hölls. Max Winter, frihetsrörelsens grundare, talade om yttrandefrihetens vikt medan Emilia Ögell ifrån frihetskampen i Malmö talade om äkta yttrandefrihet och att vi måste försvara den, även om vi inte uppskattar de åsikter som lyfts fram i olika sammanhang.

Frihetsaktivist Aida Reva talade om hur den tilltagande censuren på sociala media påverkar vår demokrati och friheten att uttrycka sig.

Natalie Jonsson deltog också som arrangör och talare på Hötorget denna lördag. Hon har varit en avgörande del av frihetsrörelsens arbete sedan rörelsens 2021. –

– Om inte vi står upp för friheten, vilka ska göra det då, säger Natalie frågade, som slutkläm i hennes tal på Hötorget.Frihetsaktivisterna brände bengaler för att höja upplevelsen ytterligare för alla närvarande.

Frihetsrörelse har som ambition att ordna fler manifestationer senare i höst.

”Under gårdagens frihetsmanifestation tändes flertalet bengaliska eldar som blivit ett kännetecken för frihetskampen både i Sverige och i resten av världen” skriver Max Winter på sin facebook.

”Det väcker engagemang hos deltagarna på manifestationerna vi anordnar och än idag pratas det om den magiska inramningen som skapades den 22 Januari just på grund av detta”, skriver han därpå.