Prenumerera
Prenumerera

Novus: Svenskarna allt mer oroliga för inflationen

Tre fjärdedelar av svenskarna tror att inflationen har stor inverkan på svensk ekonomi och känner oro för den tilltagande prisökningen, om man ska tro Novus senaste undersökning. Starkast oro känner de som bor i södraste Sverige, vilket borde kunna förknippas med elpriserna som är som högst där, rapporterar SVT.

– Den tydligaste kopplingen till inflationen är ju elpriserna, eftersom de har varit så höga nu – framför allt i södra Sverige, säger Torbjörn Sjöström, VD för Novus till SVT.

75 procent av svenskarna är ganska eller mycket oroliga över hur inflationen kan påverka landets ekonomi.Bland de segment som oroar sig mest över denna utveckling finner vi SD-väljare, låginkomsttagare och LO-medlemmar samt personer som bor i hyresrätt.

a.