Prenumerera
Prenumerera

Partiet MoD kritiska till att Kassagirot stängs ner medan landet har råd med ”PCR-tester för 22 miljarder

Under gårdagen meddelades att kassagiro/tjänst ska läggas ner. Detta är Sveriges ända statliga subventionerade tjänst där svenskar har kunnat betala räkningar kontant över disk. Verksamheten bedöms helt enkelt för olönsam. Enligt text-tv betalades 200 000 räkningar via kassatjänst under 2021.

Men det finns politiska krafter som ser ett ideologiskt problem i det kontantlösa samhället som allt mer tar form.

”Steg för steg märker vi hur användandet av kontanter stryps i samhället”, skriver partiet MoD på sin facebooksida.”Vi i Partiet MoD ifrågasätter detta kraftigt då alternativet att kunna betala kontant är en förutsättning för delaktighet i samhället för många människor. Visst är det enkelt och smidigt med bankkort, swish, betala med telefonen etc – men kontanter behövs också!” MoD argumenterar för att ett kontaktlöst tillstånd blir sårbart för tekniska fel och hackingattacker. Dessutom menar partiet att ”digitala system även kan användas för att styra, kontrollera och straffa oss medborgare (så som vi har sett i Kanada senaste halvåret) är ytterligare en anledning att kämpa för kontanternas fortsatta existens.”

Partiet MoD har även konstaterat att Sverige konstigt nog ha råd med PCR test för hela befolkningen för ett virus som inte är en pandemi med inte kan prioritera kassatjänst.

”Sverige blir bara fattigare och fattigare. Vi har inte råd med KASSATJÄNST längre. Däremot hade vi råd med ovetenskapliga och värdelösa PCR test för över 22 miljarder”, skriver partiet i ett facebookinlägg från igår.