Prenumerera
Prenumerera
Fotograf: Axel Adolfsson

Moderaterna: ”Gör det straffbart att delta i ett kriminellt gäng”

”Moderaterna vill införa ett nytt brott som innebär att den som deltar i eller har samröre med ett kriminellt gäng ska kunna straffas för det – som i Danmark”, skriver partiet på sin facebooksida med deras rättspolitiske talesman Johan Forsell som galjonsfigur för den kampanjen.

Moderaterna menar att den svenska rättspolitiken behöver skifta fokus till att brottsoffer står i centrum.”Det är dags att dagens och morgondagens brottsoffer värnas högre än den gärningsman som utsätter människor för fara”, skriver de avslutningsvis i inlägget.

Moderaterna anser bland annat att gängrelaterade brott behöver få ett fördubblat straffvärde.

Misshandel, rån och olaga hot, men även olaga frihetsberövande och utpressning, samt brott mot tjänsteman och rättssak är några av de brott som partiet ser som gängrelaterade.