Prenumerera
Prenumerera
By Centerpartiet (official) - L1410210, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80839514

Lööf redo att sätta sig i en S-regering – Moderat ”Är du nöjd med socialism?”

Centerpartiet kan tänka sig ta plats i en socialdemokratisk regering. På Instagram går Annie Lööf till attack mot sina forna allianskollegor M, KD och L och kritiserar dem för sitt ”beroende av Sverigedemokraterna”.

”Det är mycket olyckligt att M, KD och L i nuläget låst sig vid ett regeringsalternativ som bygger på ett beroende av SD. Det är första gången sedan demokratins införande i Sverige som andra borgerliga partier går till val tillsammans med ett främlingsfientligt parti” skriver Centerledaren på Instagram.

Annie Lööf konstaterar att Andersson (S) är den bästa statsministerkandidaten, enligt DN. Lööf menar dessutom att S-ledaren är öppen för samarbete över blockgränserna och att diskutera borgerliga förslag så länge Sverigedemokraterna inte är inblandade.

Centerpartiet vägrar samarbete med Moderaterna så länge de gör sig beroende av SD.Kritiken mot Centerpartier är svidande ifrån de moderata leden. ”Är du nöjd med socialism?”, skriver exempelvis den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman på facebook. ”Då har du ett antal partier att välja bland – C V MP S och FI i valet” skriver han därpå i inlägget.