Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Pojken som misstänks ha våldtagit 9-åringen är 15 år gammal -kan åtalas

Den pojke som misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot en 9-årig flicka i Skellefteå har fått sin ålder fastställd via en medicinsk bedömning. Han bedöms nu vara 15 år gammal och därmed straffmyndig. Det är då högst troligt att åtal kommer väckas för de fasansfulla övergreppet på den unga flickan. Pojken sa först att han var 13 år gammal vilket nu är överbevisat.

Flickan blev våldtagen den 7 juli i Skellefteå. Pojken i fråga greps och är nu misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt, rapporterar Expressen. Tidigt i polisutredningen uppkom misstankar om att pojken var äldre än vad som angetts.– Föräldrarna har i polisförhör förklarat att man av misstag angav fel födelsedatum för sonen när man kom till Sverige. Det verkar också vara något som man sedan påtalat för svenska myndigheter, säger kammaråklagare Irene Falk till Expressen.