Prenumerera
Prenumerera
Official portrait of President Donald J. Trump, Friday, October 6, 2017. (Official White House photo by Shealah Craighead)

FBI räd mot Donald Trump – Misstänkts ha stulit hemligstämplade dokument

FBI genomförde en razzia mot Donald Trumps lyxresidens Mar-a-Lago under måndagen, enligt Daily Mail.

USA:s tidigare president reagerade då starkt på att FBI genomsöker och vänder ut och in på varenda vrå, enligt CNBC. ”Inget sådant här har någonsin drabbat en amerikansk president tidigare”, skriver Trump, enligt CNBC.Trump säger att razzian ”varken var nödvändig eller passande” och förklarar för media att den federala polisen även bröt sig in i hans kassaskåp. Razzian ska ha pågått hela dagen.

Enligt källor som New York Times hänvisar till handlar det hela om att x-presidenten anklagas för att ha fört lådor med hemligstämplad material från Vit Huset till sitt residens Mar-a-Lago. Detta skulle då vara ett federalt lagbrott.