Prenumerera
Prenumerera

Starka känslor – Magdalena Andersson nobbar Prides partiledardebatt

Sveriges statsminister Magdalena Andersson väljer att inte delta i partiledardebatten under Pride. Hon är den första statsminister sedan Göran Persson som nobbar debatten, vilket väckt en del reaktioner.

Pride har inte fått samma uppmärksamhet ifrån den politiska eliten som innan. Alla partiledare i riksdagen – förutom SD:s Jimmie Åkesson är inbjudna till Pride Stockholms partiledardebatt idag, fredag. Magdalena Andersson säger att hon är upptagen på annat håll.– Det är lite konstigt att komma till Prideparaden men ducka debatten, säger RFSL:s förbundsordförande Trifa Shakely till Dagens Nyheter. RFSL är skattefinansierade.

Socialdemokraterna har föreslagit att istället skickar partisekreterare Tobias Baudin till debatten, men RFSL säger nej till detta.