Prenumerera
Prenumerera

Tysklands förbundskansler vänder – kanske inte lämpligt att avveckla kärnkraften vid nyår

Häromdagen rapporterade Svenska Morgonbladet om hur Tyskland kommer behöva stänga av varmvattnet i offentliga byggnader för att klara energiförsörjningen denna vinter och en del energibesparande åtgärder har redan implementerats i landet. Svenska Morgonbladet rapporterade även om hur den gröna toppolitikern i Tyskland, Katrin Göring-Eckardt, blivit allt mer skeptisk till att stänga ner alla Tysklands kärnkrverkaft nu till nyåret, ett beslut som redan tagits i parlamentet.Nu har även Tysklands förbundskanslern Olaf Scholz öppet sagt att det inte är lämpligt att helt avveckla den tyska kärnkraftens tre sista reaktorer vid nyåret i år, enligt SvD. Han konstaterar att dessa ändå har betydelse för delar av landets elförsörjning.