Prenumerera
Prenumerera
By https://www.flickr.com/photos/framsokn/30511418775Derivative work: JackWilfred - This file has been extracted from another file, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52650623

Islands tidigare statsminister håller tal på Svenska Bok- & Mediemässan

Islands tidigare statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson kommer att tala på Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti i Stockholm. Ämnet kommer att vara Den internationella finanseliten mot nationalstaten – Hur ska vi tackla den internationella finanselitens växande makt och destruktiva metoder?”. Talat kommer att hållas på engelska.

Sigmundur David Gunnlaugsson var statsminister mellan åren 2013-2016 med tillhörighet i Framstegspartiet. 2017 grundade han det isländska Centerpartiet, där han fortfarande är partiledare.

Han är i grunden utbildad civilekonom vid Islands Universitet i Reykjavik. Gunnlaugsson har även bedrivit akademiska studier utomlands, däribland vid Universitet i Oxford. Inom sitt yrkesliv har han arbetat som reporter för Islands statstelevision.

Sigmundur David Gunnlaugsson blev världsberömd när han under den stora bank – och finanskrisen 2008 vägrade låta skattebetalarna rädda bankerna och dess ägarstrukturer, dvs bankirerna. Bankerna fick, precis som andra misskötta företag, försättas på obestånd och sorterades bort i ett renande stålbad. Dessutom såg Sigmundur David till att ett 30-tal bankdirektörer och storägare, vilka var ansvariga för att Islands samtliga tre banker kollapsat, lagfördes för grova ekobrott och därpå fick långa fängelsestraff som påföljd.

Svenska Bok – och Mediamässan säger sig vara beredda på att Expressen och liknande nyhetspublikationer kommer skrika och förfasas över att denne gästs deltagande. Men mässan räknar med att Sigmundur David Gunnlaugsson genomskådar mediekoncernernas dolda dagordning, ”nämligen att skydda penningmakten från kritik”,  säger en källa ifrån mässan innersta krets till Svenska Morgonbladet som varit i kontakt med mässan organisation.

Köp din biljett till Bok och – Mediamässan via Svenska Morgonbladet. Klicka på länken här nedan för biljettköp och mer information!

Biljett – Svenska bok och mediamässan 20 augusti (svenskamorgonbladet.se)