Prenumerera
Prenumerera
@ Försvarsmakten

Försvaret försvarar sitt prideengagemang

Försvarsmakten kommer delta i Pridefestivalen och försvarar nu sitt agerande mot kritiker som anser att Sveriges försvarsmakt borde ha bättre saker för sig än att springa på politiska parader.

Försvarsmakten driver en hbtq-kampanj via bland annat sin hemsida och skriver där att det är ”viktigare nu än någonsin” att delta i pridefestivalen.

”Det finns de som påstår att Försvarsmakten har viktigare saker att fokusera på just nu än att vifta med Pride-flaggan. Rättigheter ställs mot varandra och man frågar sig vad som viktigast: ett starkt försvar eller allas lika värde?” skriver myndigheten och besvarar denna kritik enligt nedan.”För oss finns det ingen motsättning. Försvarsmaktens uppgift är att försvara Sverige, alla som bor här, vår demokrati och våra rättigheter. För i slutändan är det den som står utan rättigheter som står utan beskydd.”

Överbefälhavare Micael Bydén har de senaste åren uppvisat ett särdeles starkt engagemangför gayrörelsen och varit med och dansat och sjungit på pridearrangemangen.