Prenumerera
Prenumerera
© Arkivbild/polisen

15-åring skjuten av misstag – maskerad gärningsman flydde på sparkcykel

En pojke i 15-årsåldern och en man i 25-årsåldern har träffats av skott vid en skjutning i Borås igår. 15-åringen träffades av misstag enligt polisens hemsida. Han var bara förbipasserade och det var den 25 åriga mannen som var den egentliga måltavlan. Polisen misstänker att 25 åringen är inblandad i den gängrelaterade miljön i den utsatta förorten Hässleholmen sär skjutningen ägde rum.

Brottsplatsen är troligtvis utanför en pizzeria och därifrån flydda gärningsmannen på sparkcykel.

”Gärningsmannen uppges varit maskerad, ingen gripen för närvarande. Han ska ha lämnat platsen på någon typ av sk kick bike. Sista iakttagelsen vid Våglängdsgatan mot skolan/kyrkan”, skriver polisen dessutom på sin hemsida.Ingen är gripen för brottet, men under natten hämtades en person in till förhör.

Han släpptes dock sedan på fri fot utan att ha delgivits misstanke om brott, enligt polisen.

Redan 2008 klassade Reinfeldt regeringen Hässleholmen som ett utanförskapsområde.