Prenumerera
Prenumerera

Lennart Matikainen är galjonsfigur för Bok – och Mediamässan

Lennart Matikainen är talesperson för årets Bok – och Mediamässa som genomförs den 20 augusti i Stockholm.

”Jag är lite frontfigur och ska intervjua tunga gäster och vara med och koordinera dagen med ett övergripande delansvar.” Lennart ser mässan som ett otroligt viktigt initiativ för att samla samhällskritiska krafter så att en verklig förändring kan få komma till på sikt.

”Vänstern har länge insett hur viktigt det är att samla krafterna…det är så de har gjort för att påverka samhället”. De oppositionella inom det nationella och högern har däremot varit väldigt splittrade, konstaterar han, och nu har vi en chans att kraftsamla via bland annat denna mässa. ”Vi vill kunna kommunicera och bjuda in alla, som vänsterkanten inte kan”, förklarar Lennart.

”Allt ifrån vänster till höger och alla trossatser får delta.” Lennart framhåller att samtalet är fokuset för mässan och här får man ha skilda åsikter. Ur denna dialog hoppas han att lösningar till samhällsproblemen växer fram. Lennart Matikainen menar att människor vill ha trygghet och frid i sina liv oavsett vart man kommer ifrån. Därför behöver man få till dessa möten och hitta förutsättningar.

”Vänstern sätter etiketter och polariserar när viktiga frågar som invandring och globalism lyfts fram”, säger han dessutom till oss på Svenska Morgonbladet. Han står upp för mässan för att den stärker yttrandefriheten och skapar dialog kring samhällets korrupta ledarskap. ”Jag har haft uppdrag ifrån det polisiära som nu är under avveckling och samhället förfaller, vi måste sluta kriga mot varandra och kriga mot kriget och avslöja det dåliga ledarskapet”.

Han inser att detta ledarskap är ett ledarskap från bakom kulisserna. Lennart upplever att det inte är politikerna som styr, utan en internationell finanselit som erbjuder folkvalda makthavare pengar för att beslut ska tas till globalistelitens fördel. ”Ett mycket korrupt system”, poängterar han.

Mycket rädslor styr nu sedan corona-hysterin, förklarar Lennart. ”Tidningen Forbes skrev för ett tag sedan att miljardärerna fördubblat sina förmögenheter under pandemin”. Allt fler barn svälter som ett resultat av att världsekonomierna stängdes ner och vanligt folk och småföretagare har drabbats hårt”, bedömer Lennart.

Kvinnorna är en underrepresenterad grupp inom althögern, varför är det så, frågar vi honom.

”Kvinnorna har visat sig var de som fångats upp av den snedvridna feminismen…de är räddhågsna”. Därför tror han att det erfordras modiga kvinnor som vågar ställa sig upp och tala emot dessa agendor för att vara en förtrupp för andra. Katerina Janouch och Ingrid Carlqvist lyfter han fram som förebilder. Vi behöver få in fler modiga och unga kvinnor som vågar vara språkrör utåt och som inte backar”. Då kommer de locka till sig fler kvinnor, tror han.

Sen behöver givetvis frågor som berör kvinnor lyftas fram mera, tillägger Lennart.

”Om vi tittar på våldsutvecklingen ser vi att antalet våldtäkter ökar med 5 procent årligen”, berättar han. Trygghetsfrågor berör kvinnor och måste hamnar mer i fokus hos de oppositionella, enligt mässans talesperson, för att locka fler kvinnor.

Uppmanar folk att besöka mässan

Varför ska man besöka mässan? frågar vi Lennart. ”Många går omkring och är splittrade och vill ventilera med andra som också ser samhällsproblemen och förfallet. Men vi har tyvärr en segregation mellan svenskar…” Invandrarna är däremot mer sammanhållna och vinner därför mark, konstaterar Lennart. Denna sorts sammanhållning behöver svenskar skapa för att bygga upp sitt land och sin kultur.

Då måste vi svenskar också bryta ensamheter som funnits sedan länge och förvärrats av corona. Därför möts vi på Bok – och Mediamässan och skapar gemenskap samt ”ringar på vattnet”. På så vis tänker sig Lennart Matikainen att de oppositionella blir kraftfulla och ”nya budbärare och ambassadörer till förändring”. Mässan är dessutom ett ställe för väljarna att komma för att få höra ocensurerad debatt innan de går till valurnorna i september, poängterar han dessutom och uppmanar så många som möjligt att närvara.  

Vikten av att locka näringslivet till den oppositionella rörelsen och mässan

Näringslivet är en livsavgörande motor i vårt samhälle, säger Lennart, som själv är företagare och författare. ”Och från handeln har rapporter kommit om att det är otroligt många företagare inom livsmedelsindustrin och butiksnäringen som upplever en ökning av stölder om rån, oron kommer”. De kriminella elementen tar sig till och med hem till företagarna i innerstadsstockholm, säger han, med ambition att kidnappa, råna, bedra och bruka våld. Lennart tror därför att det kommer bli allt enklare att locka företagen och dess ägare till mässan och den oppositionella sfären.

”Får vi rika svenska företagare som tar bladet får munnen lyssnar många, kanske även politikerna”, säger han eftertänksamt till oss. Han ser det som väldigt positivt att entreprenörer som Carl Lundström och Martin Zetterstedt visar engagemang för mässan. Lennart berätta dessutom att flera företagare kommer delta vid årets tillställning den 20 augusti i Stockholm.

Vi frågar avslutningsvis om det finns något speciellt tema som kommer beröras i någon av mässan panelen som han tycker är extra viktigt för vanligt folk. Han nämner då situationen kring energipriserna som krossar företagens konkurrenskraft och hushållens plånböcker. ”Dessa priser har funnits långt innan konflikten i Ukraina…detta är Magdalenapriser – inte Putinpriser”.

Köp din biljett till Bok och – Mediamässan via Svenska Morgonbladet. Klicka på länken här nedan för biljettköp och mer information!

Biljett – Svenska bok och mediamässan 20 augusti (svenskamorgonbladet.se)