Prenumerera
Prenumerera

Elbrist: Politiker i Tyskland oroas över att sjukhus kan behöva stänga vid elkris

En tung och respekterad grön politiker i Tyskland är öppen för fortsatt kärnkraftsdrift, rapporterar Energinyheter. Hon heter Katrin Göring-Eckardt och är aktivt sedan länge i partiet De Gröna.

Beslut har tagits om att samtliga kärnkraftverk i Tyskland ska stängas ned senast den 31 december i år, men det tycker hon är orimligt för energiförsörjningen och öppnar upp för fortsatt drift.– Om det händer att vi hamnar i en verklig nödsituation, att sjukhus inte längre kan fortsätta med vården, alltså om en sådan nödsituation inträffar, då måste vi prata om hur vi ska återaktivera kärnkraftverkens bränslestavar, säger hon till enligt Tidningen Näringslivet.

Göring-Eckardt har suttit i den tyska Bundestagen sedan 1998. Hon har varit vicepresident i Bundestagen för de Grönas räkning.