Prenumerera
Prenumerera
Av MaxTegmark - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93093798

Tegmark Wisell uppmanar till vaccinering- trots låg dödlighet i ny smittvåg

Flera sjukhus i Sverige anser att det är dags att gå upp i stabsläge och de flesta vårdinrättningarna har återinfört munskyddskrav.

– Vi är inne i en period med ökad smittspridning, och då ökar också antalet patienter inom sjukvården som har covid-19, säger Anneli Carlander, enhetschef på Folkhälsomyndigheten via ett pressmeddelande från myndigheten.

– Den här sommaren har vi fler patienter med covid-19 än tidigare, säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, i gårdagskvällens Aktuelltsändning.Dödligheten avviker inte ifrån normala siffor enligt FHM:s generaldirektör men ändå säger Karin Tegmark Wisell att situationen ska tas på allvar. Hon påpekar att vaccinering är avgörande för att man kan kunna känna sig lugn trots ökad smittspridning. Samtidigt poängterar hon att vaccinet inte är anpassat för den nya varianten av covid-19 som sprids.