Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Man misstänks ha misshandlat barn till döds i Trosa kommun – begärs häktad idag

Åklagaren har idag begärt en man ifrån Trosa häktad för mord på ett litet barn. Mannen ska ha misshandlat barnet så grovt att det sedan avled på sjukhus. Det hela ska ha hänt natten mellan söndag och måndag. Mannen är i 20 års åldern enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

Brottsrubriceringen var först vållande till annans död när han greps i måndags. Men rubriceringen har skärps i flera omgångar.”Mannen som nu begärs häktad har varit anhållen sedan i måndags eftermiddag misstänkt för synnerligen grov misshandel. Rubriceringen av brottet har ändrats från synnerligen grov misshandel till mord då målsäganden avled på sjukhus under gårdagen”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas vid Nyköpings tingsrätt i dag med start kl. 13.