Prenumerera
Prenumerera
Av Ben Shread / Cabinet Office, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83764351

Johnson kan bli ny Nato-chef

Storbritanniens kontroversielle premiärminister Boris Johnson tros bli ny generalsekreterare för Nato, skriver brittiska Telegraph. Han har nyligen tvingats aviserade avgång som partiledare och premiärminister efter ett ifrågasatt ledarskap. Men för Nato-verkar detta inte vara ett problem.

Johnson tvingades bort från sin post efter ett flertal skandaler där han bland annat mörkade homosexuella trakasserier i partiet och eget festande i konflikt med coronarestriktioner som rådde.Men trots detta kan den brittiska tidningen Telegraph med hänvisning till egna källor påstå att han är på väg att bli Natochef. Han verkar ha stöd ifrån sitt parti och försvarsmakten stöder denna utlämning. Men en högre arméchef vid namn Richard Dannatt är dock skeptiskt till detta på grund av Johnsons politiska galenskaper.

– Jag är rädd att det är de personliga sakerna, bristen på integritet, bristen på tillit. Uppriktigt sagt vill vi inte visa upp Boris Johnson på den internationella scenen för mer förlöjligande. Han är en nationell pinsamhet, säger armechef Dannat.