Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59370620

Hultqvist vill ha särskild skatt för att finansiera försvarets upprustning

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) påstår nu att han överväger att presentera ett förslag om en särskild beredskapsskatt som ska finansiera utbyggnaden av försvaret.

Diskussioner kring det svenska försvarets undermålighet har varit en högst aktualiserat fråga under detta år.– Vi är beredda att göra en särskild beredskapsskatt, säger försvarsministern till GP och säger därpå att

Exakt hur förslaget ska se ut vet han inte än men konstaterar att en fördelningspolitisk ambition ska vara med i det. Till GP berättar han att förslaget mer konkret kommer finnas med i socialdemokraternas valmanifest till hösten.