Prenumerera
Prenumerera

9-åriga flickan har vaknat

Den nioåriga flicka som intensivvårdats efter våldtäkten och mordförsöket i Skellefteå har nu vaknat. Åklagaren meddelar dock att det inte är aktuellt med några förhör just nu. Flickan hittades allvarligt skadad den 7 juli i Morö backe i Skellefteå. Hon vårdas fortfarande för sina skador men har nu kunnat flyttas ifrån intensivvårdsavdelningen.

– Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen. Vi måste göra en bedömning av vad hon kommer att ha för förmåga att minnas och berätta och väga det mot den belastning som ett förhör skulle komma att innebära för henne, säger kammaråklagare Irene Falk, enligt pressmeddelande ifrån åklagarmyndigheten.Åklagaren har sedan tidigare beslutat att begära en medicinsk åldersbedömning av den misstänkta pojken. Det har framkommit saker i utredningens som tyder på att han kan vara straffmyndig, även om hans står registrerad som annat i sina migrationshandlingar. Om det efter genomförd åldersbedömning är klarlagt att han är fyllda 15 år vid tillfället för brottet så kan han lagföras för brottet.

Resultatet ifrån åldersbedömningen tros vara klart om cirka 3 veckor.