Prenumerera
Prenumerera

Den nya Frihetsrörelsen tar form – bjuder in till festival den 6 augusti

Den nya frihetsrörelsen tar nu form och därför kontaktar Svenska Morgonbladet dess grundare Max Winter för att förstå vad som är på gång att hända. ”Det har alltid handlat om att samla människor för frihet”, säger Max till oss när vi ringer upp. ”Vi skapar olika mötesplatser för människor som förstår att det viktigaste vi har är våra friheter och våra rättigheter och att dessa måste bevaras.” Detta kan ske på olika vis med alltifrån manifestationer till konferenser och fester.

Den 6 augusti kommer frihetsrörelsen genomföra en sommarfestival – Frihetsfestivalen. Förra årets festival hölls på Gotland och ambitionen är att framledes hålla i en sådan festival varje sommar. Målet är att skapa gemenskap mellan likasinnade människor och ha kul.

Max berättar att arrangemanget ska hållas ”mitt i naturen på en magisk plats i Stockholm vid en sjö”. Just platsen är fortfarande hemlig.

Festivalen kommer sträcka sig över hela dagen och allt kommer börja med ceremonier och workshops. Personer med olika kompetenser inom hälsa och spiritualism kommer dela med sig av sina förmågor. Målet är att ge ”friheten en känsla…man behöver känna frihet…dans…glädje…få uppleva känslan i sig själv och förkroppsliga den”, förklarar Max Winter för oss.   

De olika delarna av arrangemanget kommer offentliggöras i separata steg.Max förklarar dessutom att frihetsrörelsen kommer övergå från att vara en ren politisk demonstrationsrörelse till en rörelse av sociala och utbildningsmässa sammankomster i kombination med politiska manifestationer.  Det är Max Winter och Natalie Jonsson som är de starka drivkrafterna bakom denna nyfödda frihetsrörelse.

Festivalens upplägg

Festivalen är en tradition som nu ska återkomma varje år. Framöver är målet att hålla frihetsfestivalen i juli. Dagen kommer börja som en mässa med bokbord och workshops där drycken förblir alkoholfri för att upprätthålla en mässoliknande stämning till en början. Tjänster och produkter kommer även att kunna lyftas fram av företagare inom hälsosektorn.

”Från och med kl 18 påbörjar vi vår förfest. Dansen kommer då igång samt matservering via catering och foodtraks”, berättar Max. Ca 1930 kommer fler artister och musik för de yngre målgrupperna. Vid 21-22 kommer Dj-bitarna igång och en allt mer dansgolvsliknande atmosfär kommer skapas. Den storskaliga feststämningen växer sedan fram och ska bestå sent in på natten.

Biljett införskaffas på www.frihetsfestivalen.se