Prenumerera
Prenumerera

Krönikör Emilia Ögell: Bara dom som har något att dölja försöker censurera

Censuren har varit enormt påtaglig ifrån alla håll. Vi har märkt av den bland annat på socialmedia plattformar samt via mainstream media. Allt ifrån enskilda privatpersoner till respekterade läkare och forskare har fått känna på att få sin röst tystad.

Man bör ifrågasätter i allra högsta grad hur och vad för information som delats ifrån våra myndigheter samt mainstream media då en öppen debatt saknats under lång tid. Än idag är den otroligt begränsad och många hade nog beskrivit den som obefintlig.

Min upplevelse är att vi lever i ett samhälle där vi inte får använda oss av kritiskt tänkande och ifrågasätta information. När vi gör detta censureras vår syn och vi blir kallade för konspirationsteoretiker eller foliehattar. Att ifrågasätta och inte godta all information vi matas med dagligen borde ligga i människans intresse men det är tydligt att många idag är så upptagna i sin vardag och på grund av detta släppt taget om fritt eget tänkande.

Miljontals människor tror sig lyssna till ”forskning” men i själva verket lyssnar de till betalda reklamkampanjer ifrån globalt stora företag med ekonomiska intressen som går före folkhälsan. Det är även dessa personer som är involverade i dessa stora globala företag, som försöker censurera, undanhålla studier och sanning ifrån oss eftersom det inte gynnar deras ekonomiska intressen.Jag skulle vilja påstå att bara dom som har något att dölja försöker censurera och det enda som har muterat under de senaste månaderna är lögnerna.

Detta har givit en ensidig världsbild och tillsammans sätter vi nu ner foten och visar att vi inte längre kan accepterar att bli påsatta denna munkavel.

Att vara solidarisk handlar om att säga sanningen och stå upp för de röster som inte längre hörs.

Den 20 augusti är det dags att höja din röst igen och stå upp för yttrandefriheten i Stockholm.

Krönikör Emilia Ögell

Här kan du anmäla dig och få mer information: