Prenumerera
Prenumerera
Av TS Eriksson - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=110055806

Kraftigaste boprisraset på 5 år – 8,2 procent tapp i Stockholm

Priserna på bostadsmarknaden sjunker kraftigt. På bara denna månad har priserna sjunkit med 4 procent och i Stockholm har priserna på 3 månader fallit med 8,2 procent, skriver analysföretaget Valueguard i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Enligt analysföretaget påverkar detta tappa både bostadsrätter och villor med ungefär samma tryck neråt i pris. Prisraset har spritt sig över hela landet och man ser liknande utveckling i både Göteborg och Malmö. Valueguard skriver att priserna aldrig rasat så här mycket sedan sommaren 2017.

— Det är väldigt stressande för den som står i begrepp att sälja, när man får lägre betalt än vad man trott och vad grannen fick. Det handlar om en justering som är svår att ta för säljare, säger Claudia Wörman som är boendeekonom på SBAB. till SvD.

Hon poängterar dock att tappet är lite lägre om man säsongsjusterar statistiken, just för att bopriserna som säsongstrend brukar falla 2,2 procent i hela landet.