Prenumerera
Prenumerera

Åklagaren: Theodor Engström hade planerat att mörda fler personer – terroristbrott

Den 32-årige Theodor Engström som sitter häktad för mordet i Visby, har nu även begärts häktad misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom dessa mordplaner. Enligt åklagaren Henrik Olin hade Engström tänkt mörda fler personer.

Häktningsförhandlingarna kring terroristbrottsmisstankarna sker idag vid Gotlands tingsrätt, enligt pressmeddelande ifrån åklagarmyndigheten.Mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren, som knivmördades vid Donners plats i Visby den 6 juli mitt under den pågående Almedalsveckan, har fått mycket uppmärksamhet. Engström har varit aktiv inom den nordiska motståndsrörelsen och det har därför spekulerats huruvida hans agerande i Visby varit politiskt motiverat. Åklagaren tycks nu tro sig ha bevisning för att så var fallet och begär honom därför även häktad misstänkt för terroristbrott.

Myndigheterna har ännu inte gått ut med vilken eller vilka ytterligare personer man misstänker att Engström tänkte mörda.

Polisen ber nu om allmänhetens hjälp med bild- och filmmaterial från mordtillfället.

Det gäller den 6 juli 2022 kl. 13.40–14.00 på Donners plats i Visby. Om någon har bilder eller filmer sparade från den tiden och platsen önskar polisen att man tar kontakt på telefon 0761-34 38 96.