Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Pojken som misstänkts ha våldtagit 9 åringen har flyttats från länet

Den tonåring som misstänks för grov våldtäkt på en nioårig flicka i Skellefteå har flyttats till skyddat boende utanför länet. Han är dessutom misstänkt förmordförsök på flickan. Det rapporterar P4 Västerbotten. Den misstänkta killen kommer nu att genomgå en medicinsk åldersbedömning.

Till SR säger ansvarig ifrån polismyndigheten att pojken flyttas på grund av ”hätska stämningen kring händelsen på sociala medier och att det är en trygghetsskapande åtgärd”.– Det finns en hotbild mot pojken och hans familj och det finns en oro bland dem som bor i området, säger Lars Westermark till TT.

Den unga kille som är misstänkt för övergreppet mot flickan har påbrå ifrån Afrika och åklagaren har nu begärt en medicinsk åldersbedömning för att se om han är straffmyndig.