Prenumerera
Prenumerera
Putin Ukraina
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87312534

Trappa Ryssland upp operationerna i Ukraina eller förebygger de snarare ukrainska raketanfall?

Sergei Shoigu, Rysslands försvarsminister, har i ett pressmeddelande delat med sig av sina order till den ryska armén, men vad har an egentligen sagt?

Aftonbladet skriver att han beordrade sina soldater att trappa upp operationerna på alla fronter i Ukraina med Reuters som källa. Reuters hänvisar i sin tur till ett pressmeddelande från det ryska försvarsdepartementet.

Den ryska nyhetsbyrån Tass ger en annan bild av Sergei Shoigu:s uttalande. Enligt Tass News har Sergei beordrat militärgrupp Syd och Center att förhindra massiva ukrainska raketattacker mot Donbass och andra regioner.

”Den ryske försvarsministern armégeneralen Sergei Shoigu gjorde ett inspektionsbesök till Rysslands militära grupperingar Syd och Center, som genomför uppgifterna för den särskilda militära operationen i Ukraina”, heter det i uttalandet från det ryska försvarsdepartementet.