Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29541952

Gardell: Tvinga muslimer och kristna acceptera Homo – och transpersoner

Den HBTQ-vurmande komikern Jonas Gardell vill att Muslimska församlingar såsom kristna, tilltvingas ett ansvar att öppna sina dörrar för homosexuella och transpersoner, skriver Gardell i en Expressenkrönika. ”Liksom de konservativa kristna samfunden måste de muslimska församlingarna ta itu med sin syn på HBTQ-personer”, stå det i krönikans inges.  

Mannen som sköt två homosexuella till döds på en gaybar i Oslo under pride var känd av norsk säkerhetspolis sedan innan för att han hyst islamistiska åsikter.”Självklart är de allra flesta muslimer inte extremister utan tar avstånd från våld” skriver Gardell, samt konstaterar att: ”men lik förbannat har alla ett ansvar, ett ansvar för hur den religion man tillhör ser på homosexuella och transpersoner, en skyldighet att försvara och inkludera HBTQ-personer i sina församlingar, ta emot oss i sina moskéer som älskade av Gud, just så som vi är.”

Gardell skriver vidare att ”Det är alltför sällan om ens någonsin jag sett muslimska ledare i Skandinavien ta det ansvaret (om än enskilda muslimska personer har gjort det). Man måste helt enkelt förändras.”

Han poängterar därpå i krönikan att socialdemokraterna anpassat sig för detta och skriver att Broderskapsrörelsen (numera Socialdemokrater för tro och solidaritet) tidigare undantog muslimska medlemmar från villkoret om att acceptera homosexuella.