Prenumerera
Prenumerera

Explosion vid flerfamiljshus på sörmländsk bruksort

Strax efter kl 16 idag larmades polisen till ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk. Enligt anmälan ska en detonation har exploderat i anslutning till flerfamiljshuset.

Väl på plats med flera polispatruller kunde myndigheten konstatera att detonationen skett inomhus, enligt polisens hemsida. De boende har evakuerats och området har nu spärrats av för brottsplatsteknisk undersökning. Allmänfarlig ödeläggelse är den brottsrubricering som utredarna jobbar utifrån men det finns ingen misstänkta i nuläget och polisen flaggar för att ny information kan komma att fram, vilket skulle kunna förändrar deras beskrivning av det inträffade.Vid 1830-tiden ikväll genomförde bombtekniker en planerad detonation av spräng av ett explosivt föremål som än fanns på platsen.

Åkers styckebruk ligger i Södermanland och har 3000 invånare. Bruket ligger i Strängnäs kommun.

.