Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Pojken i Skellefteå misstänks för våldtäkt på den 9-åriga flickan

Den minderåriga pojken i Skellefteå är nu inte enbart misstänkt för mordförsök men även våldtäkt på den 9 årig flicka, enigt pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Pojken har utländsk härkomst och det råder dessutom oklarheten om han är under15 eller inte. Det finns uppgifter i utredningen som tyder på att han kan vara straffmyndig, förklarar åklagaren idag till flera medier.Flickan hittades svårt skada förra veckan i Skellefteåstadsdelen Morö backe. Hon hittades i ett skogsparti. Hon kan ännu inte höras trots en veckas vård. Mannan i fråga är misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

– Han delgavs även den misstanken i lördags. Det enda jag kan säga där är att det finns tillräckligt stöd i utredningen nu för att även den rubriceringen föreligger, säger åklagaren Andreas Nyberg till Svenska Dagbladet.