Prenumerera
Prenumerera

Frihetsrörelsens Max Winter kommer närvara vid Bok – och Mediamässa

Frihetsrörelsen kommer delta vid årest Bok och Mediamässa i Stockholm. Max Winter som är grundare till frihetsrörelsen närvarar bland annat för rörelsens räkning men även som fristående privatperson för att vara programledare på en av scenerna där flera olika av evenemangets paneler kommer att delta.  

”Jag kommer stå och prata om lösningar och hur vi kan skapa en stark Frihetsrörelse med mycket mångfald. Jag vill diskutera hur vi kan bygga nätverk och organisationer samt plattformar inför framtiden”. På mässan kommer han bjuda upp 20 till 30 personer på scen för att just ventilera kring dessa frågor och få fram lösningar inför framtida oppositionellt folkrörelsebygge.

På mässan representerar Max den nya frihetsrörelsen, ”Det har alltid handlat om att samla människor för frihet…vi kommer fortsättningsvis skapa olika mötesplatser för de personer som förstår att det viktigaste vi har är våra fri – och rättigheter”. ”Dessa rättigheter ska den nya frihetsrörelsen bevara med alltifrån manifestationer, träffar, fester och att fritt tala om deras budskap vid exempelvis Bok – och Mediaamässan i Stockholm den 20 augusti”.



”Bokmässan är ett jätteviktig ett forum för yttrandefrihet. Samhället saknar den typen av miljöer idag då vi lever i en kultur som gör att man inte vågar ha en åsikt”, förklarar han distinkt. ”En gång för alla måste vi ta tillbaka det fria ordet och undvika att gå på tårna för cancellkultur och guilt by association.”

Han ser bland annat mässan som ett mötesforum för positiva krafter – ett forum som inte tidigare funnits förrän bredden av de alternativa krafterna började samlas på det här viset. Max vill bygga en ny folkrörelse som får bred folklig förankring. ”Han poängterar för oss på Svenska Morgonbladet att ålderssegmentet har blivit mer diversifierat under frihetsmarscherna”. Den yngre följarskaran har växt till sig, bedömer han. Max Winter hoppas på en allt större bredd av anhängare inför fortsatt arbete.

Han hyllar mässan för dess bredd. Utställare från hela det politiska spektrumet får här mötas och deras gemensamma åsikt är att de tröttnat på den ”smala åsiktskorridoren”. ”Genom samtalet kan vi förstå varandra och minimera konflikter och problem i vårt samhälle”, argumenterar han för avslutningsvis.