Prenumerera
Prenumerera

Theodor erkänner att han dödade överläkare Ing-Marie Wieselgren – Lyfte fram massmördare på Twitter dagarna innan

Hon var nationell samordnare för psykiatrifrågor för Sveriges kommuner och landsting. Ing-Marie Wieselgren blev 64 år gammal och hennes misstänkte mördare, Theodor Engström 33, har nu erkänt mordet och att attacken var riktad mot just henne som person. Därför spekuleras det kring om hans agerande drivits på av en egen psykisk ohälsa och därpå en ilska som han känt emot vården inom psykiatrin. Enligt SVT:s nyhetssändning ikväll var Theodor Engström drogpåverkad vid mordtillfället.

Den 3 juli delade Theodor en wikipedialänk på Twitter om den dömde australiensiska massmördaren Martin Bryant som hade en lång historia av psykisk ohälsa bakom sig. Martin Bryant sköt 35 människor till döds i Port Arthur i Australien 1996.

– Han erkänner gärningen och att han tagit livet av den här kvinnan med en kniv. Han har också lämnat en berättelse som stämmer överens med erkännandet, säger Staffan Fredriksson, mannens advokat, till Aftonbladet.Åklagaren framhåller dessutom att det inte ligger politiska motiv bakom brottet, trots att många medier poängterat att mannen haft samröre med Nordiska motståndsrörelsen.

Ing-Marie Wieselgren disputerade i medicin vid Uppsala Universitet 1995. Hon arbetade bland annat med utvärdering av mediciner via arbetsgrupper hos bland annat Läkemedelsverket.