Prenumerera
Prenumerera
By Ben Shread © MoD/Crown Copyright - https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/person/image/4001/s216_JRM.jpghttps://www.gov.uk/government/people/jacob-rees-mogg, OGL 3, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80903792

Brexitören och underhusets ledare Rees-Mogg står bakom Johnson – påstår att Lord Macmillan överlevde

Jacob Rees-Mogg gjorde sig känd genom sitt stora engagemang för Brexitsidan. Han var dessutom en av de drivande kring att avsätta Storbritanniens förra premiärminister Theresa May när hon inte erbjöd parlamentet en hård Brexit.

Trots att 40 ministrar och flera höga tjänstemän runtom Boris Johnson avgått i kritik mot honom står Rees-Mogg invid den vän som han kämpade sida vid sida igenom Brexit-kampanjen. Det var Boris Johnson som premiärminister och Rees-Mogg som parlamentets ledare som genomdrev Brexit till fullo.

Enligt den brittiska tidningen Independent hoppas Rees-Mogg på att Johnson fortsättningsvis ska leda det konservativa partiet och följaktligen landet.Till Sky News Mogg han till att Lord Harold Macmillan som överlevde som premiärminister trots att dennes försvarsminister John Profum hade en relation med stripp-dansösen Christin Keeler medan hon hade en liknande affär med en rysk marinattaché vid ryska ambassaden i London.

“Harold Macmillan lost his whole treasury team and then went off on a tour of the Commonwealth saying he was going to get beyond these little local difficulties. I think it’s much the same now. Chancellors do resign and this doesn’t necessarily have any effect on the government,” säger han till nyhetskanalen.

Kritik mot Johnson bygger på att han festat i brott mot covid-restriktionerna och att han nyligen ljög om att han inte kände till anklagelser om sexuella trakasserier kring den nu avhoppade parlamentsledamoten Chris Pincher.