Prenumerera
Prenumerera

Villapriserna i Stockholm har fallit med 5,3 procent

Priserna på lägenheter och hus föll i samtliga svenska regioner i juni men nedgången var extra påtaglig för hus i Stockholm och lägenheter i norra delarna av landet, enligt SBAB:s hemsida. Lägenhetspriserna föll i samtliga svenska regioner.”Detta visar SBAB och Boolis prisindex HPI som baseras på samtliga på Booli registrerade bostadsförsäljningar under juni”, skriver SBAB.

”I Stockholm föll villapriserna med 5,3 procent. I Storstockholm ligger nu huspriserna tio procent under toppnivån. Den stora frågan för bostadsprisutvecklingen framöver är nu hur mycket räntorna kommer att fortsätta klättra och hur arbetslösheten, och därmed även hushållens inkomster, kommer att utvecklas”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB som en kommentar kring denna utveckling på företagets hemsida.