Prenumerera
Prenumerera
Par Louperivois — Travail personnel, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39928660

Tidigare toppchef inom fransk underrättelsetjänst – ”demografiska förändringen i Europa är enorm”

Det råder en ersättning av civilisationen samt dess folk och media vägrar rapportera om det, påstår Alain Chouet i en ny bok, Sept pas vers l’enfer (”Sju steg till helvetet”). Han har varit toppchef inom den franska underrättelsetjänsten.

I en kommentar till tidningen, Le Figaro i februari 2022, säger han att den socialistiska sfären inbjuder till detta befolkningsutbyte då muslimer är en avgörande väljargrupp för dem.

”Jag anklagar de politiska ledarna för att aldrig vilja förstå uppsvinget i det radikala islam och för att medvetet strunta i det på grund av väljarna och ’politisk korrekthet’. Jag anklagar dem för att tillåta att flera kommuner har utvecklat jihadistisk radikalism i åratal…”

Alain Chouet har varit näst högsta chef för DGSE, som kan ses som Frankrikes kontraspionageorganisation och motsvarigheten till USA:s CIA och Storbritanniens MI6.

”Detta är en faktisk fragmentering och ja, risken existerar, och i vilket fall som helst tror jag att den demografiska förändringen i Europa är enorm. Det historiska folket i vissa kommuner och regioner håller på att bli en minoritet”, säger han därefter till Le Figaro.

Boken släpptes i februari 2022 och går att köpa via Amazon.

Svenska Morgonbladet har läst boken och kan konstatera att han kritiserar den smala åsiktskorridoren som växt fram för att den inte möjliggöra kritik av den utveckling som sker. Chouet menar att detta problem successivt började under 1980-talet där invandringen ökade och åsiktskorridoren i små steg blev allt snävare.