Prenumerera
Prenumerera
Av Fanni Uusitalo / Prime Minister's Office Finland - https://www.flickr.com/photos/finnishgovernment/51919260031/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115840159 / Av European People's Party - EPP Summit, 20 June 2019, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79834293

Novus: Kristersson tappar förtroende hos väljarna – Anderson behåller styrkeposition

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har tydligen tappat förtroende hos väljarkåren, enligt den senaste novusundersökningen kring partiledarnas förtroende. Statsminister Magdalena Andersson erhåller fortfarande stort förtroende hos opinionen, vilket gör att gapet mellan henne och Kristersson nu har blivit stort.

– Vi behöver gå tillbaka till moderatledaren Fredrik Reinfeldt för att se lika höga förtroendesiffror för en sittande statsminister, och det som gör detta ännu mer uppseendeväckande är att hon är ensam på toppen, konstaterar Torbjörn Sjöström, vd på Novus till SVT.Detta sker samtidigt som Moderaterna tappar stöd i flera opinionsmätningar. Liberalerna är ett parti som växt i opinionsmätningarna under våren och sommaren och det är då inte förvånande att dess nya partiledare Johan Pehrson ökar i partiledarförtroende i mätningen som Novus nu släppt.