Prenumerera
Prenumerera
© SAS

Vid midnatt kan pilotstrejk bryta ut på SAS

Vid midnatt löper tiden ut. Det är då parterna har en deadline om att nå en överenskommelse och det gäller givetvis bolaget SAS och arbetsgivarfacken för deras anställda. Risken är annars stor att detta resulterar i en strejk, vilket det norska pilotföreningen i morse sa att de var beredd att dra det till och i värsta fall försätta bolaget i konkurs! En strejk skulle kunna leda till stora ekonomiska förluster för SAS, vilket företagets troligtvis inte skulle överleva då de redan befinner sig i en bräcklig ekonomiskt situation.Expressen skriver emellertid att det rör sig i förhandlingarna, som skulle kunna innebära att deadlinen förlängs.

Akademikerfacket som representerar SAS anställda på marken har under dagen sagt att de tycket det känns väldigt osolidariskt av det norska pilotförbundet att försätta hela bolaget i konkurs för att de inte fått igenom alla sina krav.