Prenumerera
Prenumerera
Av Telefonkiosk - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26289567

4 män döms för grovt blåljussabotage – 2 döms till utvisning

Vi har tidigare skriver om fyra män som står åtalade misstänkta för grovt blåljussabotage i Örebro under påskkravallerna. Samtliga fälls för den relativt nya brottsrubriceringen grovt sabotage mot blåljusverksamhet. De döms till 4 år och 5,5 års fängelse. Två av männen kommer dessutom att utvisas, enligt pressmeddelande ifrån Sveriges Domstolar. Enligt tingsrätten har grovt våld riktats mot polisen, därför bedömds brottet som grovt. Männen tänker överklaga.– Det är lite märkligt att två domstolar kan komma till så olika slutsatser. Jag tänker då på domen i Solna tingsrätt där man dömde en man till 6 månaders fängelse för våldsamt upplopp. Min klient döms till 4,5 år för grovt blåljussabotage. Det är en milsvid skillnad, säger en av försvarsadvokaterna till SVT.

Männen medger att de varit inblandade i upploppen men menar att de inte gjort sig skyldiga till grova attacker mot polisen. Två av männen har även dömts för våld mot tjänsteman.