Prenumerera
Prenumerera

Stoltenberg och USA försöker lugna Turkiet -Natomedlemskap kan vara nära för Sverige

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg påstår sig ha haft ett bra samtal med Turkiets president Erdogan gällande Sveriges och Finlands ansökningar om Nato-medlemskap, framförde Stoltenberg på Twitter tidigare idag.

”Vi enades om att fortsätta samtalen i Bryssel och Madrid nästa vecka”, skriver han.På tisdag inleds försvarsalliansens toppmöte i Madrid och ambitionen verkar ifrån Stoltenberg vara att ansökningarna ifrån Sverige och Finland ska ha gå i mål då.

USA är hoppfulla om att det snart kommer att finnas en lösning mellan Turkiet, Finland och Sverige angående de två nordiska ländernas anslutning till Nato. Det sade en toppdiplomat på det amerikanska utrikesdepartementet, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det är inte otänkbart att USA med sin starka maktposition i det liberala och postmoderna värdssamfundet påverkar Turkiet i frågan.