Prenumerera
Prenumerera
Från RFSL hemsida

Malmö: RFSL-personlighet gick in på damtoalett – vakterna gav honom stryk

Amatörboxaren Andi Malm utger sig för att vara kvinna på nattklubbar. Han påstår sig ha blivit grovt misshandlad av vakter på nattklubben Babel i Malmö. Det rapporterar Sydsvenskan.

Andi Malm är 37 år gammal och befann sig på nattklubben i förra helgen, under lördagen. Personalen hänvisade honom till herrtoaletten och markerade att han inte fick beträda damtoaletten, förklarar Sydsvenskan. Andi valde att göra det ändå och det väckte troligtvis starka reaktioner.

Därför tillkallades vakterna vilka släpade ut honom ifrån toaletten och tog honom till ett avskilt ställe i klubben. När polisen anlänt och tog över ärendet hade Andi Malm armen avbruten på flera ställen.Trots att Andi beträdde fel toalett efter uppmaning om att inte göra det öppnar nu polisen en utredning beträffande olaga diskriminering och misshandel. Vakterna säger till Sydsvenskan att de inte gjort någonting fel. Ägaren till klubben Simon Ohlsson skriver, ”tydligt att upplevelserna om vad som har hänt skiljer sig kraftigt åt”, till Sydsvenskan.

Andi lyfts fram som en transkvinna på RFSL:s hemsida. På hemsidan skildrar Andi via texter och krönikor hur svårt han haft det med att få omvärlden att acceptera att han vill byta om i damernas omklädningsrum i boxningssammanhang.

”Jag presenterade mitt nya namn. Jag kunde höra killarnas vilda busande på andra sidan gipsväggen. Jag blev alltid kallad mitt gamla namn. Jag var fast i damomklädningsrummet”, skriver han på RFSL:s hemsida.