Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Två minderåriga greps i Stockholm – misstänkta för grovt vapenbrott

Under onsdagskvällen anlände polisen till en adress i Bromma efter larm och då greps två minderåriga personer som nu är misstänkta för grovt vapenbrott. Det hela ska ha inträffat kring 18 tiden. I anslutning till gripande ska polisen ha avfyrat ett varningsskott, skriver Stockholmspolisen på sin hemsida.

När de två minderåriga personer greps kunde även ett vapen tas i beslag.”I samband med polisinsatsen har en polis avlossat varningsskott. Enligt rutin kommer detta att utredas av särskilda utredningar. Ingen person har skadats”, skriver dessutom polisen också på sin hemsida.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd och leds av åklagare.

Enligt flera polisrapporter blir det allt vanligare att personer under 18 anmäls för vapenbrott. Här om veckan rapporterade exempelvis SVT om hur detta mer eller mindre tredubblas i Sörmanland sedan 2018.