Prenumerera
Prenumerera
© Arkivbild/polisen

Svartsjukedrama i Falköping – kvinna död- polisen sköt varningsskott

Under onsdagen dömdes en kvinnomördare i Vänersborgs tingsrätt. Det dröjer endast några timmar efter att domen fallit innan ett nytt kvinnomord sker i Sverige.

En kvinna dödades i ett relationsbråk i Falköping på onsdagskvällen, meddelar nu polisen. Hon ska ha varit allvarligt skadad med skär och sticksår när polisen anlände och hittade henne utomhus. Hon avled senare på det sjukhus dit hon fördes. Enligt anonyma källor till Svenska Morgonbadet rör det sig om att svartsjukedrama. Polisen var tvungen att skjuta varningsskott vid ingripandet.

Larmet om incidenten inkom till polisen kl. 20.40 under onsdagskvällen.

En man är gripen och är nu misstänkt för mord.Polisen väljer på sin hemsida att kalla det hela ett ”större bråk” som kan tyda på att en större mängd människor var inblandad vid incidenten. I övrigt är polisen förtegna beträffande vad som hänt. Men enligt hemsida ska den som larmat påpekat att det var 10 personer på plats när kvinnan skadades.

Man gripen

Den gripne mannen har, enligt polisen, varit beväpnad med kniv. Enligt polisens hemsida har mannen i fråga haft eller har en relation med kvinna.

– Den misstänkte gärningsmannen blödde vid gripandet. Han greps i närheten av brottsplatsen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisens Region Väs till Expressen.