Prenumerera
Prenumerera
börsuppgång - banker lyfter
CC BY 3.0 TS Pannhuset, Frihamnen i Stockholm där Stockholmsbörsen huserar, efter flytt ifrån Gamla stan.

Konjunktursoro trycker ner både börsen och oljepriset

Terminerna pekar på att Stockholmsbörsen öppnar på strax under noll, skriver Di.se nu under morgonen. Oron i världen och risken för ytterligare räntehöjningar är troligtvis orsaken till detta. Även priset på råolja trycks nu ner med ungefär 1 procent på torsdagsmorgonen. Detta verkar dock än inte ha någon större inverka på drivmedelspriserna i Sverige denna morgon, när vi tittar på prisutvecklingen hos cirkel K. Hos denna kedja har bensinpriserna ökat med 20 öre medan diesel sjunkit 20 öre. Senare under förmiddagen, vid 10:00 tiden, ser vi indikationer på att priserna på bensin och diesel sjunker.