Prenumerera
Prenumerera
Ulf Adelsohn - konflikt - Annie - mogna partiledare
Av http://politik.in2pic.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15446674/ Av Centerpartiet (official) - L1410210, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80839514

Ulf Adelsohn vill se mognare partiledare – Annie Lööf blir förbannad

Den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn riktar nu kritik mot unga partiledare. Han argumenterar för att Sverige behöver fler ”mognare” partiledare som ”inte hetsar upp sig”. Uttalandet får centerledaren Annie Lööf att gå i taket, rapporterar SVT.

– Vilken gubbig härskarteknik, säger hon till Politikbyrån.

Ulf Adelsohn var högerledare mellan 1981-1986. Han menar att man förr aldrig upplevde dessa tvära kast mellan samförstånd och konflikt som den svenska politiken uppvisar idag. Här om månaden var det borgfred i Nato-frågan, under en kort period, medan vi nu har ett massivt pensionsbråk.

Den tidigare M ledare menar att den hårda och hätska tonen från politikerna är roten till detta kaos och de tvära vändningarna. Därför efterfrågar han äldre och mognare partiledare.

– Vi har ju väldigt många partiledare i dag som är oerhört unga och som knappt har någon annan
yrkeserfarenhet.  Jag tror det är väldigt klokt om våra partiledare är lite äldre, lite mognare och har lite mer erfarenhet. Då får vi också en annan ton i debatten, säger han i Politikbyrån.

Annie Lööf valdes till centerledare vid 28 års ålder och blir mer eller mindre förbannad på Ulf Adelsohns uttalande.

– Vilken gubbig härskarteknik från Ulf Adelsohn. Jag kan konstatera att jag nu varit partiledare mer än
dubbelt så länge som Ulf Adelsohn och jag är inne på min tredje moderatledare under min partiledartid, säger hon till SVT.

Lööf anser att hans uttalande är en ”härskarteknik” mot just kvinnor vilka hon menar ofta anklagas för att ”hetsa upp sig” när de tar stark ställning i debatten.

Adelsohn har även varit landshövding i Stockholms län.